Flevofestival 2003Algemeen
Bands
Cd's

Algemeen
Een foto-impressie
Foto's Flevofestival 2003 foto's van Dienke.

Uiteraard was het net als andere jaren weer waanzinnig op op het terrein en het festival te zijn... Ik kan elk jaar hetzelfde regeltje gebruiken als intro. En dat blijft ook zo, elk jaar weer een apart fenomeen. Ver van te voren de tassen ingepakt, de tent laten vervoeren en opzetten, dat scheelt weer tijd.


Donderdag
Dit jaar met de trein, een trip van 3,5 uur via Groningen, Zwolle, Arnhem, Den Bosch naar Boxtel. De tent was al opgezet door een medewerker die bij mij in de tent lag. Niet volledig maar wel voldoende.
Na het uitpakken van de tassen zijn we het terrein maar even gaan verkennen, kraampjes bekijken enzo, bekenden opzoeken.

In de middag speelde het bandje van Tijmen, Underhill, op De Kar. Hij drumt en de bassist had ik op het station van Den Bosch al mogen ontmoeten. Het was een mooi concert, erg leuk om te horen.
Het hoofdpodium begon met Cristafari (USA), een echte reggae-band en een goede opening! Na dit concert kwam Cathy Burton (UK) met band op dit was erg leuk, rockige meid met een dijk van een stem. En het perfect coveren van "Know one knows" van Queens of the Stone Age was erg leuk om te horen, zelfs met een vrouwenstem. Een van de toppunten...
Na deze mooie vrouwenstem kwam het geschreeuw van Extol (N), dat was weer jammer... Dus zijn we maar even naar het praatcafé gegaan voor een bak koffie. Na Extol kwam Verbs (USA), voorheen heette het Knowthaverbs ofzo. Hele goede rap, met een goeie DJ erachter zoals een dj hoort te zijn. Scratchen en mixen. Heel leuk om te horen.
Het toppunt van de avond was toch wel East West. Voor het festival begon wist ik al dat het goed zou zijn, en live was het nog beter! Ik had maar een paar stukjes van de cd gehoord via het internet, maar het hele concert was gaaf! Ze horen thuis in het rijtje van Korn, Deftones en Linkin Park. Na een duidelijke preek/getuigenis werd nog een toegift gegeven... deze avond is geslaagd afgesloten.

In de nacht ben ik nog naar concerten van All Star United en Make Up Your Mind geweest.

Vrijdag
Vandaag een beetje rondgelopen over het terrein, rondgekeken, wakker worden. Rond 13:00 uur was The Prayer Chain in La Luna te zien. Geen concert maar een interview, erg leuk en interessant. De paspoort van de gitarist was verlopen, gelukkig kon net op tijd een nieuwe geregeld worden. Daarnaast werden nog wat vragen gesteld over de werkzaamheden nu enzo. Het is heel apart om te weten dat zo'n goeie band na dit festivalseizoen ermee stopt!
In de middag zijn we naar de '80s party geweest in The Music Box. Dat was erg gaaf, en trok veel publiek. Oude nummers aanelkaar gepraat door twee dj's, met soms versneld afgespeelde platen. Maar erg gaaf, zelfs de tv-programma's kwamen voorbij!. In de middag speelde Cathy Burton in La Luna, een semi-acoustische sessie, dit was erg leuk en mooi. D'r stem was nog al hard, mocht ik weer ervaren.
Blackstrap (ZW) begon op het hoofdpodium. Opzich een goede band, alleen leken de nummers nog op elkaar en vond de zanger dat we de cd's toch echt moesten kopen. Das gewoon jammer. De tweede band was Satellite 7. Dit zou heel goed moeten zijn, helemaal omdat ze de Grote Prijs van Nederland hebben gewonnen en op Lowlands mogen komen. Ik vond het 3 keer niks, te experimenteel, ik kon er niet veel mee. Ik hoop dat ze op Lowlands nog enig publiek trekken. Het was voor mij een grote tegenvaller voor Flevo 2003.
Tijdens MIC ben ik maar naar de douche gegaan... dat moet ook gebeuren, en dan is dat een goed moment. Het douchen duurde iets langer dus heb ik Jewels ook gemist, maar dat is niet zo erg. Uiteraard was ik wel aanwezig voor The Prayer Chain, want dat wil ik niet missen. Tien jaar geleden was ik er ook bij, toen als vip, alleen de zaterdag, nu het hele festival gelukkig. Tien jaar gelden maakten ze al indruk, nu nog steeds, wat een optreden. Bijzonder gaaaf, ik heb op en top genoten, waarbij ik nog maar net m'n emoties in bedwang kon houden... Het toppunt van dit jaar, en een verassing. Ik dacht voor het festival begon "Het zal wel leuk zijn, maar ook niet meer, omdat ze toch allemaal onbekende trage nummers spelen". Dit was dus totaal niet zo. Wow...
Eigelijk had The Prayer Chain de afsluiting moeten zijn, maar All Star United was de afsluiter voor deze avond. Erg leuk erg dansbaar, op Winter Wonder Rock nog een beetje een teleurstelling door de nieuwe samenstelling. Nu de oude samenstelling en dus was het weer op en top gaaf!

In de nacht ben ik nog naar East West geweest en Cush, dit was erg leuk. Helemaal toen tijdens het concert van East West de stroom uitviel in La Luna. Ik rende met m'n zaklamp de zaal in om te zien hoe het erbij stond. Een van de medewerkers vroeg aan me "Ben je van de electra?" inmiddels is dat al de tweede keer dat ik die vraag heb gehad... ik begin te twijfelen...
Zaterdag
De zaterdagmorgen begon wat apart door een diabetesaanval van een van de jeugdleden uit Hoogezand. In de middag naar de 90s Party geweest in The Music Box, erg leuk, erg grappig. In de Big Top zou premier Balkenende een toespraak/vragensessie houden, dit was echter heel druk bezocht, de tent was volledig gevuld, er stonden zelfs mensen buiten mee te luisteren. Dus daar kreeg ik ook niet veel van mee.
Pappa San (USA) zat nog achter z'n waterpijp, en het vliegtuig vloog niet, dus kwam de hij niet opdagen. Six Star Hotel (IRL) mocht de tijd vullen, en dat was een beter alternatief! Een paar jongens van 17 of ouder die leuke punkrock produceren. Snel een cd gehaald voordat ze op waren!

Hierna kwam Superhero (UK), niet heel bijzondere Brit-rock, dus dan maar weer tijd voor een douche en wat gesprekken met de EHBO en stewards. Bij het einde van Trin-I-tee 5:7 was ik weer terug, waardoor we Andy Hunter volledig konden volgen. Andy Hunter is een DJ, die oa met DJ Tiësto heeft opgetreden en wat filmmuziek heeft geproduceerd. Een mooie show, kwalitatief goed, alleen knetterhard, helemaal de base. Het deed gewoon zeer aan mn oren, en dat heb ik echt zelden, aangezien mn oren al aardig opgeblazen zijn in de aflopen jaren. Dat was jammer.
De afsluiter van dit jaar was Audio Adrenaline. Een goed optreden, ik kende maar een paar nummers, dat is jammer. En een leuke preek van de basist met een hanekam!

In de nacht ben ik nog naar Jeni Varnadeau en The Prayer Chain geweest, dit was zeer leuk en gezellig.

Zondag
Dit jaar stond mn tent naast het hoofdpodium in de tuin van mevrouw Van Boekel. Hierdoor kon je alles horen wat op het hoofdpodium gebeurde. Tijdens de soundcheck van de Outburst werd gevraagd aan de mensen die nog op 1 oor lagen of ze nog even zich wilden opfrissen om naar de viering te komen. Dit is niet een fijne manier om wakker te worden. Misschien volgend jaar toch maar de tent ergens anders neer zetten...
Tegen 12:30 ben ik vertrokken, richting Rotterdam, omdat mn zus jarig is. Daarna weer terug naar Hoogezand. Een slopende reis, niet echt een aanrader na zo'n festival.

Top
Bands


Van alle bands heb ik een Top 10 gemaakt, die ik zelf het leukst of het best vond:
01. The Prayer Chain (USA)
02. East West (USA)
03. Sixstar Hotel(IRL)
04. Cathy Burton (UK)
05. All Star United (USA)
06. Verbs (USA)
07. Underhill (NL)
08. Audio Adrenaline (USA)
09. Jeni Varnadeau (USA)
10. Superhero (UK)

Top
Cd's
Ik heb 5 cd's gekocht.

De cd's:
Six Star Hotel Circus Music Punkrock
The Prayer Chain Here Comes The Rust (Best of) Grunge
East West Hope in Anguish Nu-metal
Project 86 Truthless Heroes Metal
Poor Old Lu The Waiting Room Alternatieve Rock

Ik heb een heel aantal cd's laten liggen omdat de GMI-tent al snel dicht en leeg was (meestal was op de zondag nog wel het een en ander te halen). Daarnaast was alleen de GMI er maar. Voorgaande jaren had je ook de tent van Word-music ofzo geloof ik. En GMI is al zo commercieel, te veel cd's van te grote artiesten... het is net de Free Record shop.

De orginele pagina met alle echte informatie enz...
www.flevofestival.nl