Flevofestival 2004

Een verlsag en impressie van het Flevofestival 20014, gehouden op Landgoed Velder in Liempde, Nederland.


Het bandje van 2004


Algemeen
Bands
Cd's

AlgemeenAlle foto's van Flevo 2004
Een aantal foto's van Flevo 2004 van Rianne
Alle foto's van Flevo 2004 van Ronald

Uiteraard was het net als andere jaren weer waanzinnig op op het terrein en het festival te zijn... Ik kan elk jaar hetzelfde regeltje gebruiken als intro. En dat blijft ook zo, elk jaar weer een apart fenomeen. En dan doen we dat ook maar een jaar later. Dit jaar besefte ik me dat na afloop, op de zondagmiddag. Ik was langer aanwezig dan voorgaande jaren vanwege mijn vervoer naar huis, daardoor zag ik het terrein leeglopen. Ik besefte me toen dat het inderdaad een bijzonder festival op een bijzonder terrein is!

Dit jaar kwam ik vanuit België omdat ik de dagen ervoor daar op vakantie was. Gedropt in Maastricht en een 1,5 uur met de trein naar Boxtel. Een leuke rit die ik als noordeling niet vaak zal maken.

Donderdag
In de middag ben ik naar D-day of Drowned geweest, ik weet nog dat het leuk klonk, maar welke band het precies was weet ik niet meer. Daarna zijn we naar een workshop gegaan in de Reactor met Barlow Girl over "What a trend we have in Jesus?". Het ging over kleding dragen als christen zijn en dat je niet mee hoeft te doen met de huidige trend van zo min mogelijk bedekking over je huid. Het was best wel interessant kan ik je zeggen. Uiteraard speelden ze ook een aantal liedjes. Daarna even gekeken bij The Band with no name die op de Kar stonden.

Seekers Planet mocht het hoofdpodium openen en dat was zeker een geslaagd feestje! Wat is dat een toffe band zeg! Coole ska/punk met goeie teksten. Ze gaven ook een cursus Ska-dansen voor beginners. Uiteraard gelijk daarna een cd gekocht!
By The Tree was wat slap, ik heb er verder niet veel van mee gekregen De cd die ik heb klinkt goed, maar op een of andere manier kwam het op het podium niet goed uit de verf.
Barlow Girl, een leuke rock/punkrock band van drie zussen. Ze kunnen goed zingen en spelen! Jammer dat ze het klapritme van Queen - We Will Rock you niet kennen... Het publiek voerde dit spontaan uit, en de bandleden zeiden zoiets als "Oh nice, we will take that to America, that's fun!". Amerikanen die Nederlands proberen te praten klinkt ook niet echt. Ze zongen een liedje met een Nederlands refrein "Je hebt het", wat meer klonk als "gje hebtt hat".
Rock and Roll Worship Circus, leuke band, leuke muziek maar ik bleef niet lang staan, zo leuk was het ook weer niet.
De afsluiter van de avond was The Spirit that guides us, na een jaar blijft het nog lelijke muziek... Sommige dingen veranderen niet. Tijdens dit concert zat ik bij de tent goeie gesprekken te houden, voor zover dat mogelijk was door alle herrie heen.

In de nacht ben ik naar Morphia gegaan, keiharde metal, klonk erg goed, zoals voorgaande jaren! Daarna naar The band with no name geweest, aangezien Eleven nog al saai was. Goed concert was dat, leuk om ze eens een keer live te zien. Daarna speelde de punkband Titus in de Reactor. Hier ging niet alles goed, en het geluid was bar slecht. Heel schel geluid en je hoorde de helft maar ofzo. het was daarom ook niet druk bezocht en niet gewaardeerd. Binnen twee nummers stonden we weer buiten met fluitende oren...dan maar op bed

Vrijdag
De vrijdagochtend begon met een concert van Seekers Planet op de Kar, druk bezocht en het was echt een goede band om mee wakker te worden. Het terrein was alleen wat drassig, zoals de foto hiernaast getuigt.
In de middag werd er gevolleybald, waaronder een team van NBJB-ers, waarbij ik met de tent ook in de buurt stond. Tijdens het spel schoot bij een van onze spelers de knie uit de kom. Op foto 24 zie je achterin een groepje mensen staan, daartussen ligt het slachtoffer. In de finale hebben ze helaas verloren van een ander team.
Het was vrij regenachtig die dag. Paul en ik besloten toch maar een ijsje te gaan halen en gingen naar een kraampje bij de Barones en kochten daar een ijsje. Daarbij ontstond binnen no-time een gesprek over van alles en nog wat waardoor we de hele middag bij de ijsverkopende dames bleven staan en zelfs even meehielpen. De verkoop liep niet zo denderend door het weer, maar de gesprekken waren daarom niet minder. En omdat we tussendoor weer ijs kochten trok de verkoop weer even wat aan. Dat was erg gezellig...
In de middag zijn we naar La Luna geweest, waar Sixstar Hotel zou optreden, dit ging niet door. Een vervangend optreden werd gegeven door Titus. Waar het de avond ervoor zo slecht was, was het nu echt super! Het klonk goed en het was gewoon beter om te zien! Ik kon helaas geen cd vinden om te kopen, maar dat was het zeker wel waard.

Rond 18:00 uur begon het hoofdpodiumprogramma met het Wereldrecordpoging Grootste kussengevecht. Ongeveer 2000 mensen geloof ik namen hun kussen mee (of kochten een nieuwe voor € 4,-- bij de super) en schreven zich in. Vooraf aan de poging was er een warming up, waarna het gevecht begon. Overal vlogen stukken kussens, veren en stof heen door het vechten. Een minuut lang was nodig, maar het duurde zelfs veel langer. De kussens die heel bleven werden daarna nog even verscheurd en in de lucht gegooit. Na afloop was het terrein bedekt met veren en stof, en liepen veel mensen weg met ademhalingsproblemen of veren in de neus en mond!

Daarna speelde Seventh Avenue op het hoofdpodium, een steengoede metalband, in de stijl van o.a. Iron Maiden. Als afsluiting speelden ze een nummer van Stryper. Het publiek wilde meer, maar dat mocht niet vanwege de planning. Vlak daarna werd wel een dans uitgevoerd door 4 dames waar niemand wat om gaf. Wat een verspilling van de tijd. I.p.v. dat ze Sevent Avenue nog 10 minuten gaven ofzo, maar nee... jammer.
This Beautifull Mess speelde daarna, zweverige rock, wat in het begin wel leuk klonk. Tot mijn verbazing speelde Henrike op haar trompet mee! Daardoor werd het een stuk interesanter en leuker.
Later op de avond begon het meer te regenen, Simon, Ronald en ik hebben een tijd staan schuilen bij een tent omdat het hoofdpodium ook niet echt interessant meer was. Het was vrij druk op het terrein, maar ook weer erg gezellig. Tijdens het concert van Plumb waren Paul en ik weer te vinden in de Barones, de ijsverkopende dames (Lisette en Mikal) waren inmiddels met hun ijskar in de tent gaan staan vanwege het weer. Plumb hebben we daar van een afstandje gevolgd, wat erg leuk en mooi klonk

Na afloop (Andy Hunter niet gehoord of gevolgd) zijn we naar Seventh Avenue geweest in La Luna en daarna naar Sixstar Hotel die inmiddels er wel waren. Daar heb ik ook de nieuwste cd (met gratis postertje) gekocht. Goed concert, ze worden steeds beter. Alleen jammer dat de cd's zo weinig nummers hebben...
Daarna speelde de Rock 'n Roll Worship Circus in La Luna, waar we ook nog zijn geweest. Dat klonk erg leuk om de nacht mee te vullen.

Zaterdag
Rond 10:00 uur werden we bruut gewekt door een helicopter van de marine die -tig keer over de camping vloog! Wat een kudding is dat zeg! Omdat we toch wakker waren geworden slenterden we maar weer naar het festivalterrein. Even koffie gedronken bij het Praatcafé en daarna zijn we naar La Luna gegaan waar Micheal J. Pritzl een optreden gaf. Het klonk leuk en goed, maar het was wat vermoeiend op de zaterdagmiddag. Daarna weer tijd gespendeerd bij de ijsverkoop bij de Barones waar Lisette en Mikal inmiddels ook waren. De X-Noizz Party klonk erg leuk op een afstand. Ditzelfde geld voor Crushead, goede band, mooi geluid. Tussendoor wilden Ralf en ik naar minister De Geus, maar hij had zich afgemeld vanwege Tweede Kamer vergaderingen. Jammer... Daarnaast ging Finding Nemo niet door! Ook jammer...

Rescate begon op het hoofdpodium. Een Argentijnse rockband met wat reagea en ska invloeden. De blazers van Seekers Planet speelden ook een nummertje mee. Een leuke band dus met een leuk geluid, ik kan alleen niks verstaan van dat Argentijs gebabbel tussen de nummers door.
The Electrics, een van de hoogtepunten van Flevo 2004! Wat een toffe band is dit, Keltische/schotse rock en een goede show. In 1994 zag ik ze een keer in de Akkerbouw toen Flevo nog in Biddinghuizen werd gehouden. Dat was daar al een feest. Nu was het ook weer een feest! Kort daarna waren de cd's van de band uitverkocht. Erg jammer, maar die halen we later dus wel een keer!
The Violet Burning, voor de zoveelste keer op flevo, het begint bij het interieur te horen! Toch ben ik gaan luisteren en kijken. Het is wel goede muziek en een mooie show. Michael J. Pritzl ging zelfs crowdsurfen tijdens een van de laatste nummers. Erg leuk

Daarna zijn we naar het concert van Make Up Your Mind gegaan in de Big Top, dit was echt een mooi concert. De band wordt steeds beter, echt heel tof. Met zelfs een cover van Five Iron Frenzy!
Daarna speelde The Electrics in La Luna, het was te druk en het paste niet eens in de schuur, maar het was wel leuk! Omdat het te benauwend was ben ik maar weggegaan...

Zondag
Dit jaar bijna volledig naar de Outburst geweest, op aandringen van Lisette en Mikal. Het was warm in de zon, maar wel mooi om daar te zijn met een goeie preek van Bram Rebergen.
Na afloop de tent afgebroken en gewacht op Ralf omdat ik met hem mee naar huis zou rijden. Rond 17:00 uur vertrokken we. Hierdoor zag ik bijna iedereen vertrekken en het terrein al afgebroken worden. Dat was voor het eerst en een aparte ervaring. Voorgaande jaren ging ik tijdens de Outburst (annex dienst) naar huis. Het terrein was bijna verlaten, en er bleef veel troep achter. Overal zag je de kenmerken van het festival: plassen, modder, stro en tentafdrukken in het sappige gras...
De terugreis was minder vermoeiend dan voorgaande jaren. Dit komt waarschijnlijk omdat het weer dus ook minder mooi en warm was. Tijdens de terugrit luisterden we na verloop van tijd naar Yorin FM, en daar draaiden ze een nummer van Switchfoot, tot onze verassing. Switchfoot stond ooit op Flevo en komt commercieel schijnbaar ook door!

Samengevat: Een gezellig, mooi, nat, modderig festival. Na afloop moet ik weer tot de conclusie komen dat er goede bands zijn geboekt. Voorafgaand heb ik al jaren mijn twijfels bij de lijst, maar achteraf is het goed en tof! Tot volgend jaar!

Top

Bands
Van alle bands heb ik een Top 10 gemaakt, die ik zelf het leukst of het best vond:
01. The Electrics (UK)
02. Seekers Planet (CR)
03. Titus (UK)
04. Make Up Your Mind (NL)
05. Seventh Avenue (DE)
06. Sixstar Hotel (IRL)
07. Rescate (ARG)
08. Jars of Clay (USA)
09. Crushead (DE)
10. By the tree (USA)

Top

Cd's


Ik heb 5 cd's gekocht.

De cd's:
Six Star Hotel Everyone's a critic Punkrock
Stavesacre Live from Deep Ellum (Dallas) Hardrock
Seekers Planet Something Special Ska/Punk
Huntingtons Get lost Punk
Huntingtons The good, the bad and the ugly (live) Punk

Ik heb een heel aantal cd's laten liggen omdat de GMI-tent al snel dicht en leeg was (meestal was op de zondag nog wel het een en ander te halen). Daarnaast was alleen de GMI er maar. Voorgaande jaren had je ook de tent van Word-music ofzo geloof ik. En GMI is al zo commercieel, te veel cd's van te grote artiesten... het is net de Free Record shop (negatief bedoeld).

De orginele pagina met alle echte informatie enz...
www.flevofestival.nl