Winter Wonder Rock 2001

In 2001 heb ik het Winter Wonder Rock festival bezocht, een christelijk rockfestival in Nederland. Om precies te zijn in Zwolle, met bands zoals: Earthsuit, Pax 217, By the Tree, All Star United en The Violet Burning.Algemeen
Bands
Cd's

Algemeen

Vrijdag, 7 december 2001, kwam ik helaas te laat aan. Tot 17:00 uur moest ik werken, daarna heb ik asap de trein naar Zwolle gepakt alwaar ik opgehaald werd.(daarvoor mijn dank) Daardoor heb nog de laatste 10 minuten van Earthsuit mogen meemaken. Ik had gehoopt dat ze later ingepland waren, maar het mocht niet zo zijn (Ralph van manen was later op de avond, wat ik zeer zinloos vond/vind) . Earthsuit zou toch wel het toppunt zijn geweest als ik het helemaal had mogen meemaken.

De nacht...
Een van de concerthallen werd gebruikt als slaapzaal, onderverdeeld in 'sectie dames' en sectie 'heren'. Om zo de dames wat privacy te geven. Het leuke is daarbij dat als de heren naar het toilet moesten, ze door de dames-sectie kwamen.
Na een korte nacht, die werd afgesloten door een 'film'-gil van een dame aan de andere kant van de zaal, was het tijd voor een ontbijt (gratis en lekker) waarbij wat heerlijk harde muziek werd gedraaid, zodat iedereen uit zijn of haar bed werd getrild.
De ochtend...
In de ochtend werd de Konmar naast de IJsselhallen druk bezocht, vanwege de gratis koffie. Daar stonden dus ook heel wat jongeren met een christelijke blik in de ogen (naast het moe zijn). Wij hebben daar ook wat koffie en andere 'medicijnen' (fris, negerzoenen e.d.) opgehaald om zo de rest van de dag te kunnen overleven.

Samengevat: Een waanzinnig weekend, duur, maar de moeite en het geld waard. Spierpijn in de kuiten, piepende oren, bankrekening leeg, 6 cd's rijker en vriendschappen rijker. Volgend jaar weer, wat zeg ik, de komende jaren weer, als het kan en als de 'line-up' goed is.

Top

Bands

Na de dip rond Eathsuit zijn we (ik en nog een aantal NBJB-ers) naar de Newsboys gegaan, waarbij we uit ons dak konden gaan. De bassist is zo gek als een deur, met lang blond krullend haar en een hoge stem...dan kun je dat een beetje voorstellen.
Na de Newsboys was het tijd voor feedback en veel herrie bij Delirious?. Erg goed, maar toch niet een hoogtepunt.

Op de zaterdag begon rond 13:00 Kindle. Dit was opzich wel leuk, een leuke start van de dag. Kato kwam daarna. Een zeer goede band maar niet een cd waard (dacht ik zelf). Daarna kwam Salvation Street, al op het Flevo Festival gezien dus dat was wel goed, niet noemenswaardig.

En dan toch een toppunt. En het heet Pax 217. Ik trek de vergelijking met bands als Limp Bizkit, Incubus, Project 86 enz... Hele coole band, leipe ritmes, goede teksten (en nog wel te verstaan) goede muziek. Alleen praat de zanger/rapper/schreeuwer wat te lang. Een cd en sweater waard, dus ook aangeschaft. Dit was zo'n beetje het hardst wat op dit festival was te vinden.

Het avondprogramma begon met By the Tree. Een leuke rock-band, met een heel goed optreden. Een kale gitarist, die niet alleen Ierse folk speeld, maar ook nog eens gaat free-stylen (rappen ter plekke verzonnen, voor de leek). Erg goede show, leuke cd, maar minder hard als op poduim.

All Star United kwam daarna. In een afgeslankte versie (zonder toetsenist) wat toch niet zo goed meer uit de bus komt. Sommige nummers kunnen zonder toetsenist, maar ik mistte het wel. De zaal was desalniettemin goed aan het springen, het publiek was gek geworden...

The Voilet Burning, op Flevo al gezien, toen waren ze beter, omdat ze met meer mensen op het poduim stonden, nu vondt ik het slaperig, en het hoge-piep-toontje tussen de nummers door was 1x leuk, 2x al minder en na 3x irritant.
Een vreemde 1 in de byte (it-taal) is eigelijk Gospel Boulevard. Een Nederlands professioneel gospelkoor, opgezet door André Bijleveld (ook van Benediction). Erg goed, leuke praise- en dus meezingliedjes.

Ik heb te weinig van Luna Halo mee mogen maken om te bepalen of het goed was of niet, tijdens dit concert ging ik naar Assen, alwaar ik werd opgehaald voor een doopdienst in Stadskanaal Noord. Dit betekend ook dat ik Tait heb moeten missen, maar dat maakte mij niet zoveel uit...

Top

Cd's


Ik heb 6 cd's gekocht en 1 sweater (van Pax 217).

De cd's:
The Benjamin Gate "untitled" Progressive Rock, Metal
Stir Broken Tongues (World Tour) Metal
Pax 217 Twoseventeen(?) Progressive Rock, Funk, Rap
Plankeye Relocation Punkrock
By the Tree Invade my Soul Rock
Hangnail Facing Changes Punkrock

De volgende cd's heb ik laten liggen wegens geldgebrek of omdat ik ze ergens anders goedkoper kan halen:
MxPx The Ever Passing Moment Punk
Project 86 Project 86 Progressive Rock
The O.C. Supertones Loud And Clear Ska
The O.C. Supertones Unite Ska
The O.C. Supertones The Supertones Strike Back Ska
Ghoti Hook De nieuwste Punkrock
Iona Wolvens Cord Ierse folk, symfonische rock
En nog een hele boel andere....(Eminent Child, Tourniquet)

De orginele pagina met alle echte informatie:
www.WinterWonderRock.nl