Xnoizz Flevo Festival 2009

Een verslag van het Xnoizz Flevo Festival van 2009, gehouden in Bussloo, vlak bij Apeldoorn. Met o.a. filmpjes en foto's.


Het bandje van 2009


Algemeen
Bands
Cd's
Informatie

Algemeen

Wederom gehouden op het recreatieterrein van Bussloo en wederom mooi weer, ondanks de hoosbui van de donderdag. Op donderdag 20 augustus 2009 trok een lijn (van zuid naar noord) bewolking over Nederland, de temperatuur was 30 graden en zakte na de hoosbuien tot 20 graden of zelfs iets lager. Vooraf werd gewaarschuwd voor windstoten, maar die waren er toch niet. Onze tent bleef staan en alles is droog gebleven. Tijdens de hoosbuien met onweer verbleven we in de Talk Lounge voor een bakje koffie, toen we naar het hoofdpodium wilden gaan, werd net de Quench geëvacueerd, omdat de tent volledig op het water staat en dit toch niet een veilige situatie is i.c.m. onweer.

Genoeg over het weer. De line-up was wederom erg goed, met oude bekende bands en diverse nieuwe bands met ook diverse verrassingen. Wat mij betreft is Neal Morse de verrassing van 2009! Deze voormalige member van Spocks Beard en diverse andere projecten (waaronder met Ayreon) is zelf gaan optreden en heeft een grotendeels Nederlandse band. Het optreden op het hoofdpodium was super, eindelijk weer goede progressieve rock.


Naast Neal Morse hebben we vele andere toppers gezien, waaronder Mojo (van de O.C. Supertones) samen met October Light. Vroeger had je Seekers Planet, om een of andere reden werd dit October Light. Na verloop van tijd hielden de Supertones ermee op, October Light had Mojo gevraagd om wat te toeren door Europa, omdat dit zo'n succes was hebben ze besloten sowieso samen verder te gaan. Dus een optreden met oude hits van de Supertones maar ook nieuw materiaal! In oktober (hoe kan het ook anders) komt een nieuw album uit. Mojo kan daarnaast ook goed spreken, waar hij schijnbaar voor leert :-p.

Ook verrassend was The Handsome Poets, een Nederlandse band die funky nummers hebben en het publiek op een leuke manier weten te bespelen. Er waren ook diverse andere bands, zoals Phillipa Hanna, Thousand Foot Krutch, Tangerine, Family Force Five en uiteraard Flatfoot 56. Waar het vorig jaar al een succes was met de 'wall of death' en de circle pit, deden ze er nu nog een schepje bovenop, een dubbele circle pit, een giga grote circle pit (bijna tot de geluidstoren) en een paar fans met vlaggen mochten het podium betreden. Oftewel wederom een succes!
Family Force Five heeft een te groot ego, wat erg jammer is, een paar jaar geleden was het een aangename verrassing, nu was het al weer een stuk minder. Desondanks wel een strakke zet, maar het geluid stond wel knetterhard zeg.

In 2008 was Newworldson al op Flevo en toen dé verrassing, maar ze stonden helemaal niet op het hoofdpodium. Dit jaar waren ze al bij de 'Kick off' in Tivoli en mochten ze ook op het hoofdpodium optreden. 's Middags speelden ze eerst in de Subyard en dat was al een succes, met verschillende nummers dan wat ze op het hoofdpodium speelden. Op het hoofdpodium stalen ze de show, het was echt super om ze eindelijk op het hoofdpodium te zien. Het publiek heeft genoten. Wat dat betreft konden de Newsboys hier haast niet tegenop die de zaterdagavond zouden afsluiten.

De Newsboys sloten het festival af, net als twee keer eerder. De vorige keer vond ik het al een stuk minder, omdat toen al een gedeelte van de band was gestopt. Nu was het wederom minder omdat de originele zanger er niet bij is. Dus 1 gitarist, 1 drummer en 1 toetsenist, zonder bas, zonder tweede gitarist en zonder percussionist. Michael Tait (van DC-Talk) is nu de zanger van de Newsboys, wat even wennen is. Hij heeft 'minder' charisma, maar past uiteindelijk goed in de band en alle nummers komen goed uit de verf. De afsluiter van het festival was Jezus Freak, de hit waarmee DC-Talk bekend werd in de seculiere muziekwereld.
Check de filmpjes en foto's:
Filmpjes Flevo Festival 2009
Foto impressie Xnoizz Flevo Festival 2009

De foto's zijn verkleind tot 1024 x 768 pixels en er is een beste compressie op de afbeeldingen uitgevoerd, om ruimte en tijd te besparen. De originele foto's zijn erg gedetailleerd. Als je een origineel van een foto wilt hebben, dan kan dat, neem dan contact met me op.

Bands

Van de diverse bezochte bands heb ik een top 8 gemaakt:
  1. Newworldson
  2. Neal Morse
  3. Thousand Foot Krutch
  4. Flatfoot 56
  5. Tangarine
  6. The Handsome Poets
  7. Cristafari
  8. Phillipa Hanna
Top

Cd's


Ik heb 4 cd's gekocht en een single gratis gekregen, zag nog wel een aantal goede cd's liggen, maar deze waren nog te duur.
Neal Morse Lifeline (dubbelcd) Progressive rock
Neal Morse ? Live (dubbelcd) Progressive rock
Neal Morse Merry Christmas From the Morse Family Progressive rock
Tangarine Fields of Poetry Country/Blues
Wrestling with angels Prepare your goodbye onbekend

Officiële site: http://www.flevofestival.nl/

Top