Xnoizz Flevo Festival 2011

Een verslag van het Xnoizz Flevo Festival van 2011, gehouden in Bussloo, vlak bij Apeldoorn. Met o.a. filmpjes en foto's


Het bandje van 2011


Algemeen
Bands
Cds
Informatie

Algemeen

Dit jaar werd het Xnoizz Flevo Festival ook gehouden op het recreatieterrein van Bussloo, vlak bij Apeldoorn. Dit jaar geen kort geding. Onze zoon Anne hebben we een aantal dagen laten logeren bij opa en oma, zodat we zelf volledige vrijheid hadden tijdens het festival. Maar eenmaal op het festival vroegen we ons wel eens af of we hem beter toch niet hadden kunnen meenemen. We sliepen in onze tent en dit is dan toch weer niet zo praktisch met een kleine denk ik.

Op de donderdag bezocht princes Maxima het festival, om deel te nemen aan het programma 'Geld moet rollen'. Dit was dan ook het eerste programma wat we bezochten. Er werden diverse stellingen over budget en geld gegeven waarop de zaal en drie dames op het podium mochten reageren. Princes Maxima zei verder niets en verliet na het programma de tent. Wat dat betreft was het meer een ceremoniëel bezoek, helaas. Ze bezocht daarna nog het festivalterrein met een groep geïtereseerden, bewaking en fotograven.
Na wat rondgelopen te hebben gingen we naar het podium Frontline wat in het water staat. De Belgische punkrockband Nicegrass speelde hier. Het klonk best aardig, invloeden van Blink 182 kon je duidelijk horen, wat best aangenaam is. Uiteindelijk een CD gekocht voor maar 5 euro. De CD is wat minder dan het echte optreden, wat dat betreft kunnen de jongens nog aardig aan de weg timmeren. De 'drumsolo' was overigens erg cool
Vervolgens zagen we Rapture Ruckus, wat eigenlijk best wel een verassing van Flevo 2011 was. Uit New Zeeland, een zanger, gitarist en drummer, waarbij de stem van zanger bij diverse liedjes voorzien werd van een 'vocalizer' (althans ik denk dat et zo heet). Een paar nummers is leuk, maar ook niet te vaak uiteraard. De cover van U2 'Were the streets have no name' kwam op de Frontline beter tot zijn recht ten opzichte van de versie op het hoofdpodium.

De mainstage begon met Good Weather Forecast. De naam zei me iets, maar wist niet meer wat... Het was in ieder geval een super opening van het hoofdpodium. Een ska/punkrock band uit Duitsland met een gekke zanger, wat wil je nog meer. En als hij ook nog half Nederlands gaat praten 'Handen in die luft', dan is de pret helemaal top.
De tweede band was Brian 'Head' Welch, de voormalig gitarist van de nu-metal band Korn heeft enkele jaren geleden het licht gezien en is toen gestopt met Korn. Nu heeft hij een eigen band en speelde o.a. een medley van bekende Korn nummers, een complete versie van Blind en Twist (uit mijn hoofd). Dit was een hoogtepunt wat mij betreft, omdat dit mijn jeugdmuziek is uit de MEAO tijd. Veel klasgenoten waren ook fan van Korn en het was gewoon heerlijke nieuwe metal. Uiteraard speelde de band ook diverse nieuwe eigen nummers en gaf hij nog kort even aan wat zijn motivatie is om dit te doen. Eigenlijk was daar verder niets mis mee, wat me wat stoorde was het uiterlijk van de bassist, hij zag er wat creapy uit wat volgens mij niet nodig is.
Vervolgens hebben we Underoath gezien in de Notenkraker. Dit was wat mij betreft te hard qua geluid en daardoor helaas niet goed te volgen. Oordoppen bleken helaas nodig. Daarom zijn we maar weer naar de mainstage geweest om Starfield te zien, wat helaas niet super bijzonder was.

Op de vrijdag zijn we begonnen met Good Weather Forecast in de Notenkraker, wederom een feest, wat eindigde in een grote groep mensen wat inclusief de zanger naar het meer ging om een duik te nemen.
Vervolgens zijn we naar Gungor gegaan, die op het hoofdpodium ging(en) optreden. De eerst twee liedjes waren wat mat, maar daarna werd het interessant en toch verassend goed. De zanger/gitarist kan heel goed gitaar spelen en de drummer was ook niet slecht. Het werd aangekonigd als een soort worship wat ik er niet echt van kon maken. Maar het was wel leuk.
In de tent Forum vertelde Brian 'Head' Welch wat er in zijn leven was gebeurd en hoe hij op het punt waar hij nu is terecht gekomen is. Dit was een zeer interessant verhaal, mede omdat ik veel herkende uit mijn jeugd (releases van albums en het succes van de band). Het was best schokkend om te horen hoe diep hij gezonken was om tot een conclusie te komen dat er toch iets niet goed gaat en het leven radicaal anders moet. Daarnast heb ik veel respect voor hem dat hij dit zo kan en wil vertellen, want het is geen pretje om te vertellen. En het is dapper om nu zonder drugs en alcohol te kunnen leven.
Na wat rondstruinen over het festivalterrein zijn we naar de akoestische set van RED gegaan in de Notenkraker. Tussen de interviewvragen door speelden ze een paar nummers, wat best goed klonk. Vanwege een jetlag hadden ze echter niet veel puf om nog meer te gaan doen, wat wel begrijpelijk is.
Brian 'Head' Welch speelde daarna een set in de Notenkraker. Het geluid was helaas erg schel en hard waardoor we niet lang gebleven zijn. Op de mainstage kwamen we daarna Rapture Ruckus tegen, nu was de set visueel aangevuld en klonk het veel massiever. Zoals eerder aangegeven was het geheel iets te massief voor de U2 cover. Wat best jammer is.
Seabird was geen moer aan, dus zijn we later teruggekomen voor HB. De intro met Klaas en de zangeres was wat traag maar wel grappig. Hij 'zong' met een vocalizer app op zijn iPhone voor de zangeres wat nog best leuk klonk. HB gaf een aangenaam optreden op het hoofdpodium en was in het geheel erg goed. De zangeres is alleen wat timide, daar mag ze wat aan gaan doen.

De zaterdag begon met Sacrety op de Frontline stage. Een toffe band wat trekken heeft van de Lost Prophets. Met een beetje mazzel kan ik ze binnenkort weer zien op Rock The North. Vervolgens hebben we Damascus gezien in de Notenkraker. Een nederlandse rapgroep met best leuke liedjes en o.a. een gitaarsample van een collega van me (was er helaas niet bij). Vervolgens zagen we Reverend Vince Anderson in de Notenkraker wat een van de hoogtepunten van Flevo 2011 was. Diverse jaren geleden al eens gezien in de La Luna schuur toen het nog in Liempde werd gehouden. Nu speelde hij diverse liedjes waaronder 'Sweet Child 'o Mine' van Guns 'n Roses, wat volgens hem ook gospel was omdat je in je ziel geraakt bent als een relatie verbroken wordt. Daarnaast speelde hij een tweetal liedjes met wat mensen van de Psalters, al met al een leuk optreden. Een nieuw album komt in het najaar van 2011 uit, daar zien we naar uit!
We hebben daarna in De Belofte Cordner & Rudolph gezien, Ierse muziek in een grappige tent. Leuk accent hebben die mensen toch. In de zon op het strand hebben we daarna zijdelings genoten van Make Up Your Mind. Uiteindelijk gingen een paar bandleden met een groep mensen het water in.
De avond begon met het laatste stuk van het optreden van Nikki op de mainstage. Ze had ooit meegedaan of gewonnen met Idols en staat nu hier. Ze speelde o.a. een cover van 'Beat it' van Micheal Jackson wat erg goed klonk. Run Kid Run volgde haar op en speelde in de ondergaande zon diverse liedjes. Je kon merken dat Matt Thiessen hun producer als je de muziek van Relient K een beetje kent. Abandon hebben we niet gezien, maar we zijn wel terug gekomen voor het optreden van LZ7 op het hoofdpodium. Dit was een groot succes. Ze kregen het publiek goed mee en gebruikten diverse mainstream nummers om de boel los te krijgen. Daarnaast was er visueel ook veel te zien op de schermen. Bovendien was de koppeling met de World Wide Message Tribe ook leuk om oude herinneringen naar boven te halen. De afsluiter van dit jaar was RED, de verwachtingen waren hoog, het intro was geinaal samen met het vuur wat op het podium omhoog spoot. Helaas was het geluid zo slecht dat de zang vervormde. Hierdoor kon je er gewoon niks van maken. Dus oordoppen in, maar het werd gewoon niet beter, dus zijn we na enkele nummers maar vertrokken. Dit vond ik erg jammer, omdat ze op CRN een aantal jaren geleden echt super goed waren.

Omdat dit geen succes was zijn we naar het Theater gegaan voor wat comedy. Joel Rooth had een programma genaamd 'Wat zullen ze er wel niet van denken'. De zaal zat vol, de presentator was grappig en zweepte het publiek op voor een daverend applaus. Alleen was Joël helaas niet grappig. Hij had een onsamenhangend verhaal over muggen en olifanten in zijn hoofd. Elke keer als hij wat ging drinken, vertrokken weer 10 mensen, uiteindelijk liep in ieder geval de halve zaal weg in de eerste 20 minuten. Niet dat we geen gevoel voor humor hebben, het was gewoon niet leuk, geen comedy helaas.


Check de filmpjes en foto's:
Filmpjes Flevo Festival 2011
Foto impressie Xnoizz Flevo Festival 2011

De foto's zijn verkleind tot 1024 x 768 pixels en er is een beste compressie op de afbeeldingen uitgevoerd, om ruimte en tijd te besparen. 

Bands

Van de diverse bezochte bands heb ik een top 10 gemaakt:
 1. Good Weather Forecast
 2. Brian 'Head' Welch
 3. LZ7
 4. Cordner & Rudolph
 5. Reverend Vince Anderson
 6. HB
 7. Gungor
 8. Run Kid Run
 9. Sacrety
 10. Rapture Ruckus
 11. RED (acoustische set)
Top

Cd's


Ik heb 3 cd's gekocht.
Good Weather Forecast End of rainy days Ska
Good Weather Forecast Love radiator Ska
Kutless It is well (worship album met bonus tracks) Worship/hardrock

Officiële site: http://www.flevofestival.nl/

Top