Impressies van concerten en festivals

Lees hier diverse verslagen/impressies van concerten en festivals die ik bezocht heb.


Impressie concert Dropkick Murphys, 19 juni 2016, Oosterpoort Groningen

Mooi concert van deze celtic punkrock band! Bekijk hier enkele videos:Impressie concert Toto, 14 februari 2016, Oosterpoort Groningen

Eerder had ik Toto al eens gezien in Zuidbroek, nu in de Oosterpoort en dat is echt een veel betere zaal. Geweldige avond met mooie muziek en uiteraard werden er ook veel klassiekers gespeeld! Bekijk hier enkele videos:Impressie concert Ed Kowalczyk, 19 september 2013, Oosterpoort, Groningen

De voormalig zanger van de rockband Live is een solocarrière begonnen en toert door de hele wereld met een akoestische set om zijn oude liedjes (van Live) en nieuwe liedjes ten gehore te brengen. Geweldig mooi om die bekende stem van nummers zoals Heaven en The dolphin's cry te horen in een intiemere setting. Het is een feest van herkenning met alle bekende nummers van Live, maar ook de nieuwe nummers zijn mooi om te horen. En hij speelde enkele covers van zijn muzikale helden. Hieronder twee video's in een playlist van de avond.


Officiële site


Impressie concert Newworldson, 24 mei 2013, Jinx, Veendam

Leuk om weer eens de mannen vna Newworldson uit Canada in Nederland te zien. In een andere samenstelling dan de voorgaande jaren en versterkt door Chops Horns. Dat maakt het helemaal compleet wat mij betreft en het is en blijft een mooi en goed om naar te luisteren. Hier twee video's van het optreden in Veendam.


Officiële site


Impressie concert Iona, 14 april 2011, Hedon, Zwolle

Zodra Iona in (noord) Nederland is probeer ik erbij te zijn, zo ook dit concert in Hedon, Zwolle op 14 april 2011, voor het eerst met het nieuwe bandlid Martin Nolan nadat Troy Donockley eerder was vertrokken (helaas). Maar Martin is geen slechte vervanger blijkt uit dit concert. Het is dus genieten van mooie symfonische rock en Ierse/Keltische invloeden. Een filmpje van een van de bekendste nummers tijdens dit concert (en inmiddels zelfs vermeld op de website van Iona!)


Officiële site


Impressie concert U2, 29 maart 2008, JT Bioscopen, Hoogezand

Niet echt naar het concert geweest, maar de film U2 3D gezien in de bioscoop met een 3D bril. Het was echt super om te zien en te horen. Een concertregistratie waarin alle bekende nummers gespeeld werden. Door het 3D beeld heb je echt het idee dat je vlak voor Bono staat bijvoorbeeld, of met je neus bovenop de drums aan het kijken bent, of midden in het publiek staat. Daarnaast ook veel andere 3d effecten en animaties, wat een genot voor je ogen is. Dit is wat dat betreft echt een aanrader!!!!


Officiële site


Impressie concert Stellar Kart, 20 maart 2008, Tivoli, Utrecht

Een goede vriend van me heeft me al eens Stellar Kart laten horen, nu kon ik het in levende lijve zien. Leuke punkrock met her en der een ballad. Helaas heb ik het voorprogramma gemist (Make Up Your Mind), vanwege het slechte (regenachtige) weer en de parkeervoorzieningen in Utrecht.

Het was een strak, maar kort concert, volgens mij hebben ze iets meer dan een uur gespeeld. Maar de sfeer was goed, de zaal uitverkocht en de chicks gillen bij elk woord wat de bandleden zeggen. Dit was tevens het moment dat de band bekend maakte dat ze ook op het XNoizz Flevo Festival 2008 zullen optreden. Dat is uiteraard tof, tegen die tijd ken ik de CD wel wat beter denk ik. Ze sloten af met een cover van Bon Jovi, Living on a payer. Erg origineel maar wel lastig om te spelen.

Foto's bekijken
Stellar Kart - Activate (live @ Tivoli, Utrecht 20 maart 2008)
Stellar Kart - Living on a Prayer (live @ Tivoli, Utrecht 20 maart 2008)
Officiële site


Impressie concert The Hot Stewards, 16 januari 2008, Het Vliegend Paard, Groningen

Wederom THS, maar nu in Zwolle. Als voorprogramma speelde The Pleasure Principle. Leuk bandje, speelden erg goed zelfs. Had wat new-wave-achtig, misschien een beetje ska en funk. Jammer dat een van de gitaristen niet precies wist wat z'n apparatuur allemaal kon veroorzaken. Hij had een Behringer equalizer pedaal die begon te piepen... Het geluid was helaas te hard voor deze kleine zaal en helaas verkochten ze geen oordoppen.

THS speelden deze keer zelfs een nieuw nummer, een cover van Whitney Houston, "I wanna dance". Dat werd uiteraard goed ontvangen. Het was een klein podium en een kleine zaal. Dus lekker intiem. Het geluid was beter dan tijdens het voorprogramma... schijnbaar had mijn opmerking/vraag over de oordoppen toch effect (?).

Foto's bekijken
Officiële site


Impressie concert Focus, 10 november 2007, 't Kielzog, Hoogezand

Focus is een progressieve rockband wat begin jaren '70 populair was, met toen o.a. Thijs van Leer, Pierre van der Linden en Jan Akkerman. Bij dit concert was Jan Akkerman niet aanwezig, maar de band is wel aangevuld met Niels van der Steenhoven en Bobby Jacobs. Het was een heel mooi en goed concert met de oude bekende nummers maar ook veel nieuw werk, wat verrassend tof klinkt.
De zaal was helaas lang niet uitverkocht waardoor iedereen die een kaart had een introducé kon meenemen, hierdoor ben ik voor niets naar het concert geweest. Ik had er best voor willen betalen, maar zo is het uiteraard ook goed.

Een aantal foto's gemaakt met m'n mobiel:

Officiële site


Impressie concert The Hot Stewards, 27 oktober 2007, Poppodium Romein, Leeuwarden

Nog een keer naar The Hot Stewards, nu in Leeuwarden. De bands in het voorprogramma waren wat vaag, daarom hebben we eerst maar een café gepakt. Het optreden van THS was echt super, de band was nu volledig en ze speelden een strakke set.

Foto's bekijken
Officiële site


Impressie concert The Hot Stewards, 24 augustus 2007, Vera, Groningen

Pas een paar dagen eerder vernomen, gelukkig toch nog naar dit concert gegaan. Helaas was het niet druk, vermoedelijk vanwege Noorderzon, maar dat mag de pret niet drukken! Een leuk concert in de tour waarin ze hun Cover Up cd promoten. Deze CD is al hylarisch en goed in elkaar gezet, dus het concert was ook super! Op deze cd staan diverse nummers uit de jaren '80 die ze in een punkrock versie hebben uitgevoerd. O.a. Edge Of Heaven van Wham!, Never Gonna Give You Up van Rick Ashley, Lay Your Love On Me van Abba, Small Town Boy van Bronski Beat, Straight Up van Paula Abdul en Boys of summer van Don Henley.

Erg leuk om mee te blâren en te dansen of de polonaise te doen! Als ze in de buurt zijn, zeker de moeite waard om even naar het concert te gaan!

De CD's had ik een week eerder op Flevo aangeschaft, dus nu maar een roze T-shirt van de band gekocht!

Foto's en video bekijken
Officiële site


Impressie concert Bryan Adams, 11 juni 2007, Ahoy Rotterdam

Omdat ik Bryan Adams nog nooit live had gezien was dit een uitgesproken kans om aan te grijpen. Toen de verkoop begon van de kaarten heb ik direct twee kaarten besteld. Een paar dagen later was het uitverkocht als ik me niet vergis. Origineel was het de bedoeling om met mijn toenmalige vriendin dit concert te bezoeken, maar kort daarna maakte ze het uit. Dus ben ik met een van m'n beste vrienden gegaan.
In het voorprogramma speelde de band 'Shesays', wat mij verder niets zegt. Hiervan zagen we alleen het laatste nummer. Na deze band werd het podium verbouwd en klommen drie lichtmannen (of vrouwen) de trussen in om het licht te bedienen. Dit was wel apart om te zien.

Bryan Adams en de band begonnen niet op het podium, maar tussen het publiek waar een laag podium was opgebouwd. Erg verrassend en voor ons dichtbij! Op dit kleine podium liepen ze naar de verschillende microfoons om iedereen in de zaal te kunnen zien. Om 21:00 uur begonnen ze te spelen en hebben echt alle grote/bekende nummers gespeeld. Maar dat kan ook makkelijk met het opgebouwde repertoire in 25 jaar! De band haalt diverse grappen uit en Bryan speelt met het publiek. Door de microfoons op het podium, links en rechts rende Bryan diverse malen heen en weer om ook voor de zijkanten/ringen te spelen. Bij het nummer 'When you're gone' werd een meid uit het publiek gevist die mee mocht zingen. Ze bleek uit Groningen te komen en had haar halve familie meegenomen. Ondanks de zenuwen kon ze erg goed zingen!

Na één toegift volgde een tweede toegift wederom tussen het publiek, met nog wat akoestische nummers. Bij het nummer 'She's only happy when she's dancing' werden een aantal meiden op het podium gehaald om te dansen.

Het was een super goed concert en leuk om mee te maken. Als herinnering heb ik een T-shirt aangeschaft.

Officiële site