Muziek impressies 2005

Op deze pagina staan een aantal verslagen/impressies van festivals en concerten die ik bezocht heb in 2005
Impressie concert van Toto, 21 juli 2005, Eurohal achter Van der Valk Hotel, Zuidbroek


Het concert van Toto in Zuidbroek was erg bijzonder. Zo'n goede band kom je zelden op fietsafstand tegen! Het concert begon om 21:00 uur, we hebben eerst een uurtje mogen genieten van Radio 10 Gold hits, waardoor het publiek goed opgewarmd werd.

Toto zette een stevig concert neer met de bekende nummers zoals Rosanna en Hold the Line. Ze speelden daarnaast ook oudere nummers in een soort medley met o.a. Mushanga. Het publiek werd vermaakt met verschillende solo's van de artiesten wat een genot voor je ogen en oren is. Simon Phillips gaf een steengoede drumsolo, Steve Lukather blijft een van de beste gitaristen ter wereld. David Paich was er niet bij, volgens Steve is hij bezig met de afronding van het nieuwe album wat in het najaar of begin volgend jaar moet uitkomen (als ik me niet vergis).

De foto is gemaakt door Tom van der Walle, daarvoor mijn dank! Een bijzonder mooi, goed, warm en hard concert. Het concert werd als proef georganiseerd door Euroticket. De organisatie, de locatie en het geluid waren in orde. Wat mij betreft mag Euroticket meer optredens verzorgen in deze Eurohal!

http://www.toto99.com/

Veel foto's van het concert en de opbouw.

Impressie festival Opblaaspop, 2 april 2005, De Kwinne, Stadskanaal


Stichting Knoal '88 en OCJ De Kwinne hebben dit festival georganiseerd al voorronde op de Groninger Popprijs. Diverse bands in een leuke zaal met aardig wat mensen. Het zat in de loop van de avond goed vol. Een impressie van de bands:

Tricks of Shade
Een korte set (5 nummers uit mijn hoofd) maar het klonk desalniettemin toch erg goed. Veel meer valt er eigelijk niet over te zeggen. Je had er gewoon bij moeten zijn...

http://www.tricksofshade.nl

Serious
Een band uit Borger (?), vier jongens die instrumenten spelen. Daar is alles ook mee gezegd. De zang was niet zuiver, de band speelde leuk maar het kwam er niet echt uit. De band kan volgens mij veel meer uit de kast halen. De band zou als stijl alternatieve rock/nu-metal/punk moeten hebben. Het was meer (her en der) stevige rock. Ik vond het dus niet zo mooi en goed...jammer.

The Heavens devils
Strakke rock & roll. Leuke band en kwalitatief goed, strakke rifjes, en goede artiesten. De gitarist was vrij druk zoals een pop van de Muppet Show, maar het was zeker goede muziek!

http://www.theheavensdevils.com/

Ottvär
Een metal core band, en dat kon je goed horen. Toffe band, kwalitatief goed, en een strakke set. De band heeft naar eigen zeggen een eigen stijl, echter vind ik dat de muziek in de stijl van Selfmindead ligt. Een cd op de mengtafel bewees dit... De bandleden heb ik volgens mij al eens op Flevo zien rondlopen.

http://www.ottvar.net/Impressie Subtunes podium, 23 oktober 2004, Wagenborgen

Diverse alternatieve, maar zeker toegankelijke muziekstijlen zijn op deze herfstavond de revue gepasseerd. Een afwisselend aanbod met bands uit Groningen, Winschoten en Haarlem. De optredens werden mede mogelijk gemaakt door de Culturele Raad Delfzijl en het Nationaal Pop Instituut Amsterdam.

Final Ground
Rond 21:00 uur begon Final Ground, een metalband ontstaan uit de hardcoreband 'Oor-aal' wat in inmiddels een aantal jaren bestaat. Dit was tevens het hardst van de avond, binnen een paar piepende oren. We stonden ook vlak bij de luidsprekers... Een band met mogelijkheden, een zeer goede drummer en basist. De gitaristen speelden ook goed op elkaar in. Het luisteren naar deze band is voor een keer zeker leuk, echter werdt het na een aantal nummers toch wat eentonig.

Final Ground

Nevertheless
Een toffe band met scherpe teksten en de zanger heeft een goede stem. De band speelde nummers in de stijlen van de Smashing Pumpkin's, System of a Down, U2 en East West. Pakkende nummers met ruige momenten maar ook gevoelig snarenspel. De distortion van de gitarist werd alleen een beetje ondergesneeuwd door het geluid van de drum en bas. Tijdens de avond heb ik een demo gekocht om toch wat vaker naar de band te kunnen luisteren.
Deze band wil ik graag nog eens op Flevo zien, op een groter podium!

Nevertheless

Tricks of Shade
De verassing van de avond! Ik wist niet wat er van moest verwachten. De eerste nummers hadden iets weg van K's Choice en Krezip, maar dat was daarna gelijk over door de andere nummers. Een band met het betere gitaarwerk, toffe solo's van bas en gitaar. Veel afwisselende ritmes waar je veel mee kunt doen, wat een goede drummer... Het geheel is gewoon een genot voor je oren en je hersenen. In de band speelt mijn achterneef Yde Blaauw op de bas.
Uiteraard ook een demo gehaald die zelfs gesigneerd is door alle bandleden!

Trick's of Shade

Melanocaster
Omdat het vrij laat was heb ik alleen het eerste gedeelte van het optreden gezien. Een kwalitatief goede Rock 'n Roll band, met leuke nummers. Heel apart de linkshandige basist te zien spelen op een rechtshandige bas, maar dan op de kop. En de snaren waren nog voor rechtshandigen gestemd!
De manier van spelen had wel wat weg van Feeder, alleen dan meer classic ipv moderne rock. Een leuke band om een avondje naar te luisteren.

Melanocaster


Alle informatie over dit podium staat op www.subtunes.nl.