Foto's Flevo Festival 2005

Bekijk hier een foto impressie van het Flevo Festival 2005, gehouden op Landgoed Velder, Liempde.


Flevo Festival 2005


Donderdag 11 augustus - Vrijdag 12 augustus - Zaterdag 13 augustus - Zondag 14 augustus

Impressie donderdag 11 augustus


Rond 9:30 vertrokken, met frisse moed, aangekomen rond 13:00 uur. Omdat het terrein nog niet open was, kon ik mijn bagage nog niet ophalen. Dit lag in de Big Top bij Kasper die daar bij het geluid werkt. Het festivalterrein ging om 14:00 uur open. Uiteindelijk heb ik niet mijn eigen tent opgezet, aangezien Maurits nog ruimte over had.

E110
Het eerste bandje was erg leuk om te zien en te horen. E110 speelde in de Reactor. Genoemd naar een oranje gele voedingskleurstof. De band speelde muziek in de stijlen punk, hardcore, funk, ska en iet wat jazz. Een cover van Hichin' a Ride van Green Day zorgde ervoor dat ik nog langer bleef. Deze versie klonk erg goed en geeft ook goed weer wat de stijl/potentie van de band is. Ik heb helaas geen cd, maar wil het nog wel een keer hebben!

Tony Campolo
Even later naar de Big Top geweest voor Tony Campolo en de Wervelband. De Wervelband begon, en speelde een aantal nummers achter elkaar... Hierdoor ben ik niet lang gebleven en zijn we verder gaan kijken op het festivalterrein.

Nevertheless
In La Luna speelde Nevertheless. Deze band heb ik op het Subtunes podium op 23 oktober 2004 in Wagenborgen, wat toen al een succes was, was nu ook een succes. Het geluid was deze keer goed afgesteld en het geheel klonk erg goed. Het blijft een goede band die zeker nog kan groeien tot iets moois.

Hoofdpodium
Op het hoofdpodium was voor de bands meer tijd beschikbaar, aangezien Mute Math en Joy Electric niet meer kwamen. Tijdens de soundcheck eerder op de dag werd duidelijk dat Seekers Planet ook op Flevo was! De opening werd verzorgt door Beggars Fortune, een rock bandje. Ik vond het zelf niet zo denderend en was aan het wachten op de andere bands.

Campsite
Campsite uit Denemarken volgde. Ik had (hoge) verwachtingen van deze band, maar dat hebben ze niet echt waar kunnen maken. Het klonk nog al snel hetzelfde, ondanks dat het verschillende nummers waren. Het heeft dus niet veel indruk gemaakt.

Seekers Planet
Seekers Planet was de vervanger van Joy Electric. Een week eerder waren ze gevraagd en wilden graag weer op Flevo spelen. Het blijft een toffe ska/punk band met mooie pakkende nummers. Veel nummers van de cd Something Special maar ook een aantal nieuwe die goed zingbaar waren.

John Davis
Stevige rock nummers, aangenaam om naar te luisteren. Goede gitarist.

The Electrics
De afsluiting van de avond werd verzorgd door The Electrics. Ook dit blijft een waanzinnig toffe band. Leuke muziek en ook goed mee te zingen. Gelukkig heb ik vlak voor het optreden een cd ("Old New Borrowed & Green") gekocht voordat ie dit jaar weer uitverkocht was. Veel nummers van deze cd werden gespeeld en tussendoor een leuke show tussen de artiesten. De orginele drummer was er niet bij, hij moest thuis luiers verschonen.

De nacht in...
Het nachtprogramma begon in de Big Top met Immortal Souls, wintermetal uit Finland. Goede band, strakke muziek, raggende gitaren. Daarna naar La Lune voor The Hot Stewards, een hardcore band van Sally Forth en dat was goed te horen.
We waren te vroeg in de Big Top voor het nachtconcert van The Electrics. Daardoor de band Onehundredhours gezien. De stijl is praiserock, echter was het iet wat slaapverwekend op dit uur.

The Electrics
Rond 02:00 uur begonnen The Electrics en de Big Top was aardig gevuld, maar lang niet vol, zoals vorig jaar met La Lune waar het net goed ging. Waarschijnlijk was het te laat of waren de overige festivalbezoekers moe. Wederom een leuk optreden, muziek klonk nog steeds goed en ze speelden een aantal andere nummers dan op het hoofdpodium!

Top

Foto's donderdag


Blijf met de muisaanwijzer boven de foto hangen om een commentaarregel te zien. Klik op de foto om een groter formaat (1024 x 786) te zien, neem contact met me op als je een foto in het orginele formaat wilt hebben (2048 x 1536).

 Impressie vrijdag 12 augustus


Laat wakker waardoor ik rond het programma Psalmen voor Nu in de Big Top uit kwam, waarbij zelfs een Friese versie van een van de psalmen werd gespeeld. Niet onaardig om te horen.

Antikraft
Antikraft maakt electro pop/rock. Een bijzonder bandje en voor de rest weet ik het niet echt meer. Het was niet zo bijzonder om een cd te kopen (als ze deze hadden).

Sexualiteit
Niet een band of artiest, maar een programma over sexualiteit voor alleen mannen. Allemaal mannen (jongens) even onder elkaar, zonder vrouwen in de Quest. Een programma met Tiemen Westerduin en Reyald Bogerd. Een interessant programma over ons mannen, de wereld en hoe wij daar in staan. Op het festival was eerder een gelijkelijk programma maar dan voor de vrouwen (meiden). Tijdens beide programma's werd ook een enquete gehouden en uitgewisseld. Interessante cijfers, tips en meningen van het andere geslacht.

Hoofdpodium
Het hoofdpodium begon me Onehundredhours. De opening wel gezien, daarna was het gezellig ouwehoeren en mensen ontmoeten. Het wachten was op Narnia.

Narnia
Een van de hoogtepunten van Flevo en wat is het een goede band zeg! Zeer medolieuze metal en ik ken zelfs sommige nummers! Goede show, mooie solo's en strakke nummers. Ik ga zeker nog een keer een paar cd's aanschaffen, maar kon ze op Flevo niet meer vinden (uitverkocht?).

Wereldrecordpogin baloonpopping
2800 ballonnen werden gepopt (geknapt) wat een aantal leuke foto's opleverde. Het record is net verbroken, ik had zelf verwacht dat het ruimer zou zijn, maar helaas.

Superchick
Mars Ill niet gezien, was koffie aan het drinken in het praatcafé. Maar was uiteraard wel aanwezig bij het optreden van Superchi(c)k. Het geluid van de zangeres was wat zacht maar het optreden daarom niet minder. Bekende nummers, nieuwe nummers en gekke bandleden zorgen voor een mooi geheel. Ik heb nog nagedacht om de cd te kopen, echter nog niet gehaald, later misschien.

Rock 'n Roll Worship Circus
De band stond met deze naam nog in het programmaboekje, echter is de naam van de band aangepast naar The Listening, omdat dit beter bij de stijl past. Het is dus niet meer zo Rock 'n Roll... jammer. Een aantalnummers nog gezien en wat foto's gemaakt, voor de rest hebben we het allemaal al op Winter Wonder Rock 2004 en Flevo 2004 gezien.

Zundapp
De nacht begon met een optreden van Zundapp in La Luna. Een bijzonder goede band met orginele nummers. Echte electro pop en rock zoals ik het zelf beschouw. Pakkende nummers die je zo kunt meezingen. De bnad was gekleed in korfbalkleding, de T-shirts die ze verkochten hadden de tekst "To hip for korfbal". Nummers zoals Pannenkoeken, How do you say that in Dutch en Love is like Pictionary waren leuk om te horen, naast de leuke uitspraken van de zanger tussen de nummers door. De band speelde op Flevo helaas voor het laatst, na dit festival houdt de band ermee op. Vier bandleden zitten inmiddels in een andere band. Op zich een goed moment om ermee te stoppen, precies op je hoogtepunt. Maar wie weet had het nog hoger/verder kunnen komen, ik denk van wel maar kan er niets aan doen... jammer.

Als je een cd of opnamen van Zundapp hebt, neem dan contact met me op! Ik wil ze graag hebben!
Mail me via het contact formulier.

Opposition of One
Een leuke band uit Duitsland die moshcore speelt, en het is core en er was een moshpit! Dus dit klopt aardig. Strakke muziek, raggende gitaren, lekker geluid heerlijk op een vrijdagavond/nacht!

Top

Foto's vrijdag


Blijf met de muisaanwijzer boven de foto hangen om een commentaarregel te zien. Klik op de foto om een groter formaat (1024 x 786) te zien, neem contact met me op als je een foto in het orginele formaat wilt hebben (2048 x 1536).
Impressie zaterdag 13 augustus


Brown Feather Sparrow
Ik wilde Elsewear gezien, maar was net te laat. Later op de dag wel naar Brown Feather Sparrrow gezien. Mooie nummers met gitaar en piano, en dit klinkt erg relaxed op een zaterdagmiddag in de schuur van La Luna.

Hoofdpodium
Het hoofdpodium van de zaterdag, de laatste dag alweer.. wat gaat de tijd snel. En wat doen die twee toeters aan de zijkant van het podium?

Zundapp
Net als afgelopen nacht een leuk en bijzonder concert. Jammer dat deze band er mee stopt. Ook deze keer nummers als Pannenkoeken, Pictionary en How do you say it in Dutch. De zanger hamerde erop dat dit het laatste concert was van deze band. Het laatste shirt werd na het optreden geveild in de Sally Forth tent. De opbrengst ging naar een project van het Nederlands Bijbel Genootschap volgens mij.

Day of Fire
Het concert van Day of Fire was erg goed, sommige nummers zelfs bekend en goed meezingbaar. Het is een professionele band met goede artiesten. De cd heb ik inmiddels een lange tijd in mijn bezit, als cadeau voor mijn verjaardag omdat ik het concert op Winter Wonder Rock 2004 gemist had.

4th Avenue Jones
Niet gezien omdat ik gezellig aan het koffiedrinken en kletsen was in het praatcafé. Ralf heeft het wel gezien en vond het erg leuk om te zien en te horen. De groep schijnt een nummer van Nirvana gespeeld te hebben.

Rivertribe
Een stukje gezien, aparte muziek met o.a. een didgeridoo. Vermoeiend, dus maar weer terug naar het praatcafé voor een goed gesprek...

Newsboys
De afsluiter voor Flevo 2005, en een goede ook. Een waanzinnig goed concert met strakke (bekende nummers) een stukje worship, gebed en een goede overdenking. Heel strak en goed in elkaar gezet, leuke confettiesnippers en leuk om te zien hoe de bandleden onderling ouwehoeren. Een waardige afsluiter voor het festival, dat is het zeker.

Slechtvalk
De nacht begon met Slechtvalk in de Big Top. Bijzondere black metal met een goed optreden en veel make-up. Ik heb mooie foto's kunnen maken tijdens dit concert. De zanger had blaren aan zijn hand, volgens Rianne van de EHBO wat met een verbandje beschermd werd. Na het concert bleek dit toch niet voldoende te zijn en is de zanger naar het ziekenhuis afgevoerd.

Na afloop nog even in het praatcafé gezellig gepraat met vrienden en bekenden.

Top

Foto's zaterdag


Blijf met de muisaanwijzer boven de foto hangen om een commentaarregel te zien. Klik op de foto om een groter formaat (1024 x 786) te zien, neem contact met me op als je een foto in het orginele formaat wilt hebben (2048 x 1536).

   Impressie zondag 14 augustus


Ik heb de viering van een afstandje meegemaakt, omdat ik mijn tassen aan het inpakken was. Ds. Van der spoel had een goede overdenking over Stefanus en hoe hij zijn geloof uitstraalt. Tijdens de viering regende het ook her en der. De viering werd goed bezocht door o.a. veel mensen uit de regio.

Na de viering zijn we met een aantal jongens over het terrein gelopen om te kijken hoe het geheel afgebroken werd of naar huis gaat. Diverse foto's zijn het resultaat. De controle van het Home-team was minimaal waardoor je zo goed als overal kon komen, echter hebben we geen schade aangericht ofzo. Het was meer uit interesse.

Top

Foto's zondag


Blijf met de muisaanwijzer boven de foto hangen om een commentaarregel te zien. Klik op de foto om een groter formaat (1024 x 786) te zien, neem contact met me op als je een foto in het orginele formaat wilt hebben (2048 x 1536).