Eerste editie Gracelandfestival 2015 een groot succes!

In het weekend van 14 tot en met 16 augustus 2015 werd de eerste editie van het Gracelandfestival gehouden op camping de Betteld in Zelhem. Conny en ik waren erbij, en wat ons betreft was het een groot succes! We hebben genoten van muziek, straattheater, sprekers, een geweldige viering, heerlijk weer maar ook vele ontmoetingen!

Festival op een camping

Het was even wennen, want eigenlijk hoort een openluchtfestival niet op een camping, maar aan de andere kant ook weer wel. Bij een festival hoort immers een overnachting in een tent of caravan. Voor de campinggasten was het ook even wennen, maar ik denk dat dit uiteindelijk een goede keuze en goede locatie is. Alle voorzieningen zijn er al die de organisatie anders apart zou moeten aanleggen op een evenemententerrein. Bovendien kun je op een camping ook andere mensen ontmoeten die normaal gesproken niet zo snel naar een festival gaan. Ook erg handig is een complete campingwinkel met een ruim assortiment maar ook verse broodjes, bestelling van pizza’s en campingbenodigdheden (mocht je haringen vergeten zijn of je luchtbed lek blijken).

Stevige lijst met muziek, artiesten en sprekers

Het Graceland Festival 2015 bood een diversiteit aan muziek, artiesten en sprekers, waardoor er genoeg te doen, te zien en te beleven was. Voor metalheads, rockers, maar ook pop, dance en DJ’s om een gezellig feestje te bouwen. Naast muziek bood het driedaags festival workshops, straattheater en lezingen met o.a. Arie Slob en Andries Knevel. Andries Knevel sprak over God’s genade en dat dit niet alleen een kwestie is van ontvangen maar ook van doorgeven.

De zondagochtend werd gevuld met een mooie viering met muziekale begeleiding van  “Reconnect worship band” met Sharon Kips maar ook diverse sprekers, waaronder religieus trendwatcher Corjan Matsinger. Corjan sprak over een hastag dat door veel mensen in de wereld gebruikt wordt om een Godservaring / goddelijk moment te delen met de wereld. 

Nieuw christelijk festival

In 2014 zou de tweede editie van het Flavor Festival georganiseerd worden, maar dat werd in mei van dat jaar afgelast. Hierdoor was er geen openluchtfestival in 2014 gericht op christelijke muziek. Een gat en dat hebben we geweten… Het was echt wennen om in augustus NIET naar een festival te kunnen gaan. Dit bracht Gerda de Veen en Richard Aeilkema op het idee om een nieuw christelijk festival te organiseren. En daar zijn we uiteraard erg blij mee, omdat hierdoor er weer iets nieuws en iets moois ontstaat om muziek te maken, te luisteren en bovendien God en elkaar te ontmoeten.

Verhuizing naar De Betteld

Het Graceland festival was eerst gepland op Landgoed Velder te Liempde. Een bekende en ideale festivallocatie, mooi bomenrijen, grote grasvelden en dus voldoende ruimte om alles te realiseren. Echter viel de kaartverkoop tegen, waardoor het festival verhuisde naar de christelijke camping De Betteld in Zelhem. Op zich best apart, maar uiteindelijk een hele goede beslissing wat mij betreft. Voor de campinggasten was het wel even slikken, maar je kon ook merken dat diverse campinggasten ook geintereseerd waren in wat er zich nou allemaal afspeelde rond het festival. De voorzieningen waren erg goed, maar ik miste wel een douche (dat kon alleen met een pasje dat ik niet had), voordeel was de aanwezige cafetaria, uitgebreide camping en een overdekt (dus droog) podium.

De grote zaal van de Betteld was ingericht met twee podia, Grace Space 1 en Grace Space 2 waar afwisselend optredens waren van diverse soorten en maten bands. Van singer-song writers, tot rock. DJ’s, dance, hardrock, pop muziek, nu-metal en zelfs trash-metal. Rondom het gebouw waren diverse kleinere zalen ingericht voor lezingen, kleinere concerten en zelfs een echte sand-art battle (zoals de welbekende zandtovenaar op TV). De vrijdag en een groot deel van de zaterdag waren zonnig en dus was het lekker festivalweer. In de loop van de zaterdag begon het hard te regenen, waarna onze tent echt lek bleek te zijn en we noodgedwongen een nacht in de auto hebben moeten slapen. Ook de zondag was regenachtig, maar omdat de meeste activiteiten indoor gehouden werden, heb je daar amper last van.

Samengevat een geweldig mooi festival, goede locatie en ik zie nu al uit naar Graceland Festival 2016!

Impressie van Gracelandfestival 2015

Onder foto’s zie je een YouTube playlist met mijn video’s

Gracland video’s