Graceland Festival 2017 in Vierhouten

De derde editie van het Graceland Festival werd op de Paasheuvel in Vierhouten gehouden. Conny en ik bezochten het festival alleen op de zaterdag deze keer.

Het was even wennen, een nieuwe locatie, maar het festival is er zeker niet minder om! Sterker nog, ik denk dat deze locatie meer geschikt is als festivallocatie dan De Betteld in Zelhem (dat meer een camping is dan een festivallocatie). Een open terrein met genoeg ruimte, maar ook de Zonnehal waarin je droog naar de hoofdacts kunt kijken/luisteren. Het Bospodium was opgezet bij de kampvuurplaats (of arena-achtig cirkel)  waardoor je op verschillende niveau’s kon kijken naar het podium.

Conny en ik hebben het festival op de zaterdag bezocht (dat was dit jaar wat praktischer). Daarbij hebben we genoten van Oden van Salomo, Black Rockstar, Verra Cruz, Elenne May en Kim Janssen. De Oden van Salomo is echt bijzonder om te horen, een keer wat anders dan de bekende liedjes die op zondagochtend in de kerk worden gespeeld/gezongen. Black Rockstar funkte en rockte erop los, daarbij kon je niet stil zitten. Verra Cruz gaf met veel distortion en feedback een vet optreden. Elenne May maakt mooie muziek, haar optreden op het Bospodium werd helaas verstoord door een kleine stortbui. En Kim Janssen gaf met een podium vol met muzikanten een mooi optreden als afsluiting van onze dag.