Eerste editie Gracelandfestival 2015 een groot succes!

Interessant nieuws over deze site, over mij, m'n gezin en/of andere wetenswaardigheden.


Bekijk hier een lijst met alle nieuwsberichten

Eerste editie Gracelandfestival 2015 een groot succes!

Eerste editie Gracelandfestival 2015 een groot succes!
19-08-2015 - In het weekend van 14 tot  en met 16 augustus 2015 werd de eerste editie van het Gracelandfestival gehouden op camping de Betteld in Zelhem. Conny en ik waren erbij, en wat ons betreft was het een groot succes! We hebben genoten van muziek, straattheater, sprekers, een geweldige viering, heerlijk weer maar ook vele ontmoetingen!

Festival op een camping

Het was even wennen, want eigenlijk hoort een openluchtfestival niet op een camping, maar aan de andere kant ook weer wel. Bij een festival hoort immers een overnachting in een tent of caravan. Voor de campinggasten was het ook even wennen, maar ik denk dat dit uiteindelijk een goede keuze en goede locatie is. Alle voorzieningen zijn er al die de organisatie anders apart zou moeten aanleggen op een evenemententerrein. Bovendien kun je op een camping ook andere mensen ontmoeten die normaal gesproken niet zo snel naar een festival gaan. Ook erg handig is een complete campingwinkel met een ruim assortiment maar ook verse broodjes, bestelling van pizza's en campingbenodigdheden (mocht je haringen vergeten zijn of je luchtbed lek blijken).

Stevige lijst met muziek, artiesten en sprekers

Het Graceland Festival 2015 bood een diversiteit aan muziek, artiesten en sprekers, waardoor er genoeg te doen, te zien en te beleven was. Voor metalheads, rockers, maar ook pop, dance en DJ's om een gezellig feestje te bouwen. Naast muziek bood het driedaags festival workshops, straattheater en lezingen met o.a. Arie Slob en Andries Knevel. Andries Knevel sprak over God's genade en dat dit niet alleen een kwestie is van ontvangen maar ook van doorgeven.

De zondagochtend werd gevuld met een mooie viering met muziekale begeleiding van  "Re:connect worship band" met Sharon Kips maar ook diverse sprekers, waaronder religieus trendwatcher Corjan Matsinger. Corjan sprak over #GodMoment een hastag dat door veel mensen in de wereld gebruikt wordt om een Godservaring / goddelijk moment te delen met de wereld. 
 
Gracelandfestival-2015 - The Gentlemen

Impressie van Gracelandfestival 2015

Om een indruk te krijgen van het geweldige Gracelandfestival kun je diverse foto's en video's bekijken. De mooiste foto's en video's staan op de Facebookpagina van Gracelandfestival (aanrader om te bekijken)


Lees hier een uitgebreider verslag, met enkele video beelden van het Gracelandfestival
Bekijk hier diverse foto's die ik gemaakt heb tijdens het Gracelandfestival.

Gracelandfestival 2016 komt eraan

Een van de organisatoren, Richard Aeilkema, die ik al jaren tegenkwam op diverse edities van het Flevo Festival, sprak ook mooie woorden tijdens deze viering. De motivatie om dit festival te organiseren is vooral om elkaar en God te ontmoeten, vanuit de verschillen die er zijn. Wat hem betreft is dit geen eenmalige editie en komt er een Graceland festival 2016! Wij zijn er dan ook weer bij, maar dan wel in chalet op de camping of bead & breakfast in de buurt, want dit jaar bleek onze tent lek waardoor we een nacht noodgedwongen in de auto hebben moeten slapen.

Tot Gracelandfestival 2016, we zien er nu al naar uit!

Klik hier om naar de officiële website van Graceland te gaan