Na 25 jaar stopt de stichting de Strubben groepsaccommodaties in Schoonloo

Interessant nieuws over deze site, over mij, m'n gezin en/of andere wetenswaardigheden.


Bekijk hier een lijst met alle nieuwsberichten

Na 25 jaar stopt de stichting de Strubben groepsaccommodaties in Schoonloo

Na 25 jaar stopt de stichting de Strubben groepsaccommodaties in Schoonloo
23-09-2015 - De Strubben in Schoonloo, een hele mooi plek, een stukje hemel op aarde wat mij betreft. Ik denk dat ik er al zo'n 25 jaar lang kom. Binnenkort is het helaas niets meer dan een herinnering....

Hoe het begon

Mijn opa en oma (Smallegange) waren begin jaren '90 tijdelijk beheerder voor enkele weken, waardoor ik daar ook al eens kwam.  Ik herinner me nog de oude muffe barrakken achter het hoofdgebouw, die vol stonden met opgestapelde tafels, stoelen en bedden. Maar ook het tafelvoetbalspel waar je kon spelen zonder er geld in te stoppen, want het had geen slot meer. Geweldige tijden, mooie herinneringen.

Vele Strubbenkampen volgden

Jaren later ging ik vele jaren achter elkaar naar de NBJB Strubbenkampen in juli. Eerst het D kamp, vervolgens naar een C kamp en later het 'grote' B kamp. Een week lang in een tent op het terrein bekenden ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen, God zoeken, vinden en soms of kwijtraken, gestoken worden door die vreselijke muggen, maar ook genieten van de sterrenhemel, de Ieberenplas, de bossen en het sportveld. Na een week was je een emotioneel wrak, maar wilde je eigenlijk niet meer naar huis want het was goed en dat moet zo blijven. Tussen 2001 en 2005 was ik een van de leiders van het kinderkamp dat gehouden werd in het Kamphuis van de Strubben, een dak boven je hoofd, een normaal bed. Desondanks slapeloze nachten want de kinderen maken er uiteraard een groot feest van. Toch was het mooi, goed en leuk. 

Aan het werk blijven

In 2004 werd ik gevraagd om lid te worden van het bestuur, natuurlijk wilde ik dat, want ik laat de Strubben niet los. Dat is iets dat ik jaren eerder had afsproken, dus daar hou ik mezelf aan. Het was gezellig en het was mooi om betrokken te zijn bij de Strubben, niet alleen in het bestuur maar ook door bijvoorbeeld de handen uit de mouwen te doen en het terrein eens flink te snoeien. Wat een lol hebben we gehad, check hier maar eens diverse filmpjes:


Aan alle mooie dingen komt een eind

Nu moet ik toch afscheid van de Strubben nemen, en dat is niet eenvoudig. De afgelopen jaren werden steeds moeilijker om financiëel rond te komen. In 2014 konden we het net redden, de verhuur in 2015 liep ver achter waardoor er een enorm tekort opliep. Daar bovenop moet het Hoofdgebouw een grondige renovatie ondergaan dat veel geld gaat kosten, dat er simpelweg niet is. Dus is er geen andere mogelijkheid om te stoppen met de stichting.... Dit kost veel slapeloze nachten en veel energie en dat terwijl ik niet een week op kamp ben geweest. Het is niet anders, we proberen nog het beste ervan te maken zodat alles goed afgerond kan worden.

Meer informatie volgt binnenkort ook in Baptisten.nu