Ik speel sinds mijn 16e gitaar, ongeveer, want precies weet ik het niet meer. ’t Is lang geleden. Ik ben begonnen op m’n vader z’n 12-snarige, dus kreeg ik gelijk een goede eeltlaag die inmiddels weer verdwenen is. Rond m’n 18e kreeg ik m’n eigen gitaar, een Vantage. Gekocht bij muziekhandel Prins in Emmen. Een hele goede. Het is een western, met een hele grote/diepe klankkast waardoor ik zonder versterking ook veel geluid kan produceren.

Daarna heb ik nog een keer een oude Egmond van een gemeentelid z’n moeder, in Winschoten, gekocht. Deze heeft jaaaaaaren op zolder gelegen, en had dus een kromme hals. De gitaar is niet meer normaal te stemmen, maar is wel een leuk rag/kamp-gitaartje, omdat je er erg hard op kan spelen zonder dat je snaren stuk gaan… heel vreemd… Voor m’n verjaardag heb ik een keer een echte ukelele (spreek uit: joekelille) gekregen. Ik weet een paar greepjes, maar dat schiet niet echt op. Ik moet nog steeds hierop leren spelen.

Elektrisch gitaar

In Hengelo heb ik een goedkope elektrisch gitaar gekocht. Een zwarte Cruise. Niet kopen, erg slecht, niet te stemmen.

Na een jaar ergernissen heb ik een nieuwe gekocht, en wel een Fender Stratocaster Squier ‘de luxe’. Dit is sindsdien mijn trots. De gitaar speelt errug lekker, helemaal met mijn BOSS distortion erbij…heerlijk…

Kindergitaar

Daarnaast heb ik in Oldenzaal een kindergitaartje gekocht, maar dat was een beetje een nep geval, wel leuk. Tijdens de uitstapjes op Strubbenkampen heb ik 2 gitaren gekocht, tijdens verschillende jaren, eerst een kindergitaartje, dat hier alleen voor de show staat. We hebben er wel op kunnen spelen, alleen met veel moeite.
Mijn eerste gitaar, een Vantage met diepe klankkast

In 2000 heb ik een goede kindergitaar gekocht. Bij muziekhandel Prins in Emmen. Deze speelt erg lekker, alleen zijn de snaren een beetje snel aan het verteren. Tijd voor nieuwe dus.

In de zomer van 2001 heb ik een ‘nieuwe’ gitaar gekocht. Een Spaanse wel te verstaan. Op de Vlindermarkt in Emmen was deze gitaar van een afstand al te zien, vanwege de lichte lak. Het is niet een standaard Spaanse lakcombinatie. En de gitaar is goed bespeelbaar. Helemaal voor kampen e.d.

Semi akoestische gitaar

Op 10 juni 2006 heb ik een nieuwe gitaar gekocht, om precies te zijn een Crafter Lite-DE/CD. Dit is een semi akoestische western gitaar met een mooi geluid (zie de laatste foto).

BOSS ME-50


Sinds 7 oktober 2006 heb ik een BOSS ME 50 erbij. Dit is een effectenbak voor een gitaar met erg veel effecten en mogelijkheden om instellingen op te slaan.

Vijfsnarige basgitaar

Sinds 29 oktober 2007 ben ik in het bezit van een 5-snarige Yamaha basgitaar met koffer. Tegelijkertijd heb ik een Ashdown Five Fifteen 100 watt bas versterker gekocht. Inmiddels speel ik hierop het meest en maak zelfs gebruik van de BOSS ME 50, wat eigenlijk niet de bedoeling is. Er is een BOSS ME 50 voor basgitaren, maar die is me nu wat te duur. De normale gitaar versie werkt prima met de basgitaar.

Op mijn verlanglijstje staat hierdoor alleen nog een akoestische basgitaar. Ik heb al eens rond gekeken, maar nog niet echt wat geschikt gevonden.