Over mezelf

Mijn ouders zijn Anne de Vries en Hiske de Vries – Klaver. Zij zijn beiden geboren in Hoogezand-Sappemeer. Ik heb twee zussen, Neeltje en Wobbien. Al onze namen zijn best wel uniek en zelfs vreemd voor sommige mensen. De namen zijn een stukje traditie in de familie. Zo ben ik vernoemd naar mijn opa, mijn vader weer vernoemd naar zijn opa enz… Ik ben geboren in Leeuwarden, op 15 mei 1979. Na een paar jaar kleuterschool, gingen we met het hele gezin naar Emmen. Daar heb ik tot rond m’n 11e geleefd. In Emmen woonden we in de Bruntingerbrink, in de wijk Barger Es. Eind 1990 of begin 1991 gingen we verhuizen naar Winschoten. Hier woonden we aan de Frederik van Eedenstraat. In 1996 ben ik met m’n ouders naar Hengelo (Ov.) verhuisd en heb ik Almelo en Deventer gestudeerd. Na de HBO studie kreeg ik in 2001 een baan als software engineer in de stad Groningen, waardoor ik uit huis ging en in Hoogezand ging wonen. Eerst in een huurhuis, vanaf december 2005 in een gekocht appartement.
pasfoto

Getrouwd

Sinds 20 februari 2008 ken ik Conny van de Kamp. Aan de haak geslagen via de christelijke datingsite Funky Fish. Op 18 september 2009 zijn we getrouwd in Groningen, enkele foto’s staan hier. Onze ‘eerste’ huwelijksreis was dierct na het trouwen, in Duitsland, Kamp Bornhoven (bij Boppard), met uitzonderlijk lekker weer voor die tijd van het jaar. In 2010 zijn we met Drietour reizen naar Israël geweest voor een 11-daagse rondreis. In de praktijk was dit 10 dagen vanwege een vulkaanuitbarsting waardoor de vlucht naar Israël was gecanceld.

Het gezin


Ons gezin bestaat uit:

  • Sake de Vries
  • Conny de Vries – van de Kamp
  • Anne Martijn Christiaan de Vries (31-10-2010)
  • Ilse Sara Maria de Vries (28-04-2013)
  • Ella Noor Hiske de Vries (05-05-2016)

Vrijwilligerswerk

Door de jaren heen ben ik veel vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ben opgegroeid met de NBJB, de Nederlandse Baptisten Jeugd Beweging. De voormalige landelijke organisatie voor jongeren in Baptist Nederland. Deze organisatie organiseerde diverse evenementen waar met name Baptisten jongeren elkaar konden ontmoeten. Hierdoor kreeg je overal wel contacten en kennissen. Het is daardoor ook hartverwarmend om (de kerken in) diverse plaatsen in Nederland te bezoeken en zo nog steeds bekenden te ontmoeten.

De NBJB is helaas opgehouden met bestaan. Sommige activiteiten zijn ondergebracht bij de Unie van Baptisten Gemeenten, onder het taakveld Jeugdwerk.

Sinds juli 2004 ben ik bij het bestuur van stichting De Strubben groepsaccommodaties gekomen. Daarbij ben ik vooral verantwoordelijk voor de ICT en ben ik de webmaster. Sinds de zomer van 2014 ben ik voorzitter van de stichting.

Daarnaast probeer ik mijn steentje bij te dragen in de kerk. Een overzicht (door de jaren heen en bij verschillende gemeenten):

  • Jeugdalpha cursus (Baptistengemeente Hoogezand Beukemastraat)
  • Jeugdprogramma’s (opzetten en uitvoeren, diverse gemeenten)
  • Jeugdleider, tienerleider (Baptistengemeente Groningen)
  • Leider en bassist jeugdband Actifaith (Baptistengemeente Groningen), gitarist in diverse muziekteams
  • Deelnemer in werkgroep communicatie voor interne en externe communicatie (Baptistengemeente Groningen)

Het is motiverend en interessant om met jeugd te werken. Dit zit vermoedelijk in de genen, omdat mijn vader en opa ook veel met jeugd deden. Aan de ene kant kun je hen helpen op te groeien en (voor zover mogelijk) vragen te beantwoorden. Daarnaast blijf je jong en leer je ook weer van de jeugd om nieuwe inzichten in het leven en geloof te krijgen.